Verduurzamen is belangrijker dan ooit

Want met de hoge energieprijzen zorgt het verduurzamen van uw gebouw direct voor lagere maandlasten. Daarnaast komt 2050 steeds dichterbij. In dat jaar moet iedere woning in Nederland energieneutraal zijn. Een voordeel is dat de overheid daarvoor subsidies beschikbaar stelt.

Verduurzamen is lastiger voor VvE’s

Op basis van onze jarenlange ervaring met het verduurzamen van VvE’s weten we dat mensen positief staan tegenover verduurzamen. Het draagvlak wordt pas broos als het om financiering gaat. En verduurzamen van een VvE kan alleen als iedereen meedoet. Er is een collectieve actie van de hele VvE nodig.

Combineer dat met een langere terugverdientijd en een woud aan mogelijke maatregelen. Waar moet je als VvE beginnen? Welke keuzes zijn er? Hoe groot zijn de financiële risico’s? En hoe ga je slim om met natuurlijke vervangingsmomenten en het geplande groot onderhoud?

Bewoners en techniek

Het succesvol verduurzamen van een gebouw gaat niet alleen over een goed advies, een scherpe aanbieding en een betrouwbare uitvoering. Zeker zo belangrijk is de tevredenheid van alle bewoners.

Maatwerk

Elk project en elke bewoner vraagt om maatwerk. Daar hebben we onze werkwijze op ingericht. Dankzij de inzet van de procesbegeleider zijn techniek, financiering, subsidies, vergunningen, planning en uitvoering verweven met informatie, communicatie en betrokkenheid. Met deze (bewezen!) aanpak borgen we een efficiënt en effectief uitvoeringsproces en ontstaat er op onze projecten meer draagvlak, betrokkenheid en verbinding.

Maak kennis met PiV

Met veel plezier zetten wij onze kennis en kunde in. We zijn betrokken van advies tot en met de nazorg en alle stappen ertussenin. Maak een afspraak voor een intake bij u op locatie.

Als u besluit om de volgende stap te zetten, gaan onze adviseurs aan de slag. De derde stap is een plan van aanpak. En krijgen we daarvoor een ‘go’ dan start de uitvoering.