Stap voor stap naar een duurzame VvE

Het verduurzamen van een gebouw is ingrijpend. Van een gedragen besluit over de maatregelen en financiering tot de vakman die in elke woning aan het werk gaat. Het is enorm belangrijk om het complete proces goed te begeleiden.

Betaalbaar en haalbaar

Voorop staat dat het verduurzamen van uw gebouw betaalbaar en haalbaar moet zijn. Daarom is het hele proces in 4 stappen opgeknipt. Na elke stap is er een go-no go moment. En het is zelfs mogelijk om alleen losse onderdelen uit de stappen af te nemen.

Want misschien heeft u al een bouwkundige conditiemeting laten doen of organiseert u de bewonersenquête liever zelf. Onze aanpak is maatwerk. En dat betekent dat we bestaande informatie prima kunnen gebruiken. Zo stemmen we onze inzet af op wat u nodig heeft.   

1 aanspreekpunt: de procesbegeleider

Onze procesbegeleider verbindt de 4 stappen met elkaar. Hij is uw aanspreekpunt gedurende het hele traject. Hij is betrokken, bewaakt de kwaliteit en zet voor iedere stap de juiste adviseurs en partners in.

4 stappen

Een vrijblijvende intake met presentatie over verduurzamen van uw VvE.

Graag maken we een vrijblijvende afspraak met het bestuur van uw VvE. 

Warmtescan, bewonersenquête, conditiemeting, grijs MJOP, Maatwerkadvies, groen MJOP.

Onderzoeken; zoals Flora en fauna, asbest, standleidingen, gevel, etc.

Onze adviseurs helpen met kennis en inzichten. 

Offerte, subsidies, financiering, vergunningen.

Dit is het punt waarop veel VvE’s vastlopen. Want het advies is duidelijk en de wil om te verduurzamen is aanwezig, maar hoe zet u de stap naar een concreet plan?

Directievoering, projectleiding, eindcontrole en nazorg.

Als u dat prettig vindt, kunt u kiezen voor een (onafhankelijke) directievoerder. 

Meer informatie over ons stappenplan

Met veel plezier zetten wij onze kennis en kunde in. We zijn betrokken van advies tot en met de nazorg en alle stappen ertussenin. Maak een afspraak voor een intake en presentatie bij u op locatie.